
הקמת הקיבוץ

"ידענו שעלינו לחוג את חג החנוכה, כשם שהטבנו לדעת למה עלינו ארצה ולמה באנו לקיבוץ. אך טרם הרגשנו, שהיננו שייכים לעם הזה. ידענו רק שמקום אחר אין לנו ושעם ישראל - הוא התשובה לשאלתנו. היננו חיים בגבעת עוז כמו על אי בישראל, משתדלים להגשים את חזוננו בשלמות ובנאמנות. אבל למען להגשים עלינו לחיות את חיי עמנו, לדעת את שפתו, ולא רק את שפת היום-יום, את תולדותיו ואת נוף ארצו".
(מתוך יומן העשור - פרקי תולדות קיבוץ גבעת עוז, שנכתב בחגיגות העשור).
הקמת הקיבוץ היא תהליך שנמשך כבר 75 שנה והיד עוד נטויה.
בכל עשור התמודדו החברים עם סוגיות שונות הקשורות להתפתחות הקיבוץ, מתוך רצון להשאיר את הקיבוץ רלוונטי ומותאם למציאות בארץ ובעולם. על מנת לשמר את הרב-דוריות ואת המשכיות הרעיון - הקיבוץ.
שנותיו הראשונות של הקיבוץ יצקו את עמודי התווך של גבעת עוז.
העשיה היתה בכמה כיוונים ורבדים, ביניהם: מיסוד המשק כמקור הכנסה וככלי להגשמת הרעיונות הציונים של יישוב הארץ ועבודת כפיים. עיסוק רב באידיאולוגיה התנועתית של השומר הצעיר וחיפוש אחר הדרך הנכונה להגשמתה. בניית אורחות חיים חברתיים ותרבותיים וכמובן, הבניה הפיזית של הישוב החדש.
המייסדים נדרשו לבנות הכל מאפס ולפתח את תחומי הפרנסה, החברה, התרבות, הארגון, החינוך ועוד.
הם עשו זאת בשיח, דיונים, ויכוחים, למידה והגעה להסכמות ברוב קולות.
בפרק זה תמצאו חומרים על תהליך בחירת השם "גבעת עוז", על קליטת והתאקלמות ההשלמות והגרעינים, שחלקם בבנית הקיבוץ היה קריטי ומשמעותי. ושלל תמונות המביאות את סיפור הבניה של מבני הציבור ובתי החברים לאורך השנים.
מתוך הסרט ״60 לגבעת עוז״, בימוי וצילום: הילה ולדמן, קול: זיו טפלא
הקמת גרעין חוליות
מרואיין: דוד (שני) שדמי
